Tukaj sem, da postavim zelo dobro vprašanje, ali ste ljubitelj športa ali športni fanatik? Poiskal sem obe definiciji in v slovarju je za navijača navedeno, da je pomen “navdušen privrženec ali privrženec športa ali športne ekipe”, pomen fanatika pa je “oseba z izrednim navdušenjem ali vnemo za šport ali športno ekipo”. Razlika med športnim navdušencem in športnim fanatikom je zelo tanka. Imam se za fanatika in povedal vam bom svoje mnenje o tanki meji, ki ločuje oboževalca in fanatika.

Športni navdušenec bo imel najljubšo ekipo, ki jo bo spremljal, ko bo imel čas. Navijač bo vedel nekaj dejstev ali zgodovine o svoji najljubši ekipi. Navijač bo poskušal iti pogledat svojo najljubšo ekipo, ko bo imel nekaj prostega časa in bo ustrezal njihovemu urniku.

Športni fanatik jé, spi in diha vse o športu. Športni fanatik bo poznal vsako dejstvo ali zgodovinsko podrobnost o vsakem športu. Poznajo vsako pravilo, vsakega igralca ekipe in vsako podrobnost, ki je povezana s to ekipo ali športom. Fanatik se bo po svojih najboljših močeh trudil iti na vsako tekmo svojega najljubšega moštva, in če ne bo mogel iti na igro, bo imel ročno napravo ali pametni telefon, s katerim lahko dostopa do najnovejših novic ali posodobitev igre.

Najpomembnejša potreba za športnega fanatika, ki ne hodi na tekmo, je ogromen televizor z ravnim zaslonom velikosti kinematografa, ki zavzema polovico njegove dnevne sobe. Imeti mora stereo zvočnike za prostorski zvok, tako da zveni točno tako, kot bi sedeli na športnem stadionu. Pohištvo v dnevni sobi mora biti sestavljeno iz velikega udobnega kavča, z nekaj naslonjali in nasloni za noge. Fanatik mora imeti dovolj prostora za sedenje, da lahko povabi vse svoje prijatelje k “veliki” igri.

Zadnja nuja za športnega fanatika je hrana. Hrane mora biti dovolj, da se počutijo, kot da se prebijajo v lastni kuhinji. Za igro mora biti na voljo veliko krompirjevega čipsa, omak, tortiljinega čipsa, pice, hamburgerjev in hrenovk ter še veliko več. Najpomembnejša je pijača, ki je sestavljena iz zaboja piva, ki bi ga spravili v hladilnik ali imajo svoj osebni mali hladilnik, v katerem bodo piva in druge pijače.

Športni fanatiki bodo imeli tudi veliko več športne ekipne opreme in spominkov kot športni navdušenec. Športni fanatik potrebuje vse majhne športne spominke svojih najljubših športnih ekip, od dresa športne ekipe do male žličke športne ekipe. Fanatiki so najverjetneje tudi tisti, ki se oblečejo v ostudno športno ekipno opremo in imajo na stadionih poslikane obraze.