Večina navdušenih oboževalcev slavnih nedvomno zbira spominke iz različnih del, pri katerih je slavna oseba sodelovala. To zelo velja, ko gre za slavne osebe, ki se ukvarjajo s filmom ali glasbeno industrijo. Večina navdušenih zbirateljev bo svojo zbirko, ki temelji na slavnih, na splošno osredotočila na eno ali peščico slavnih osebnosti. Nato se bodo zelo potrudili, da bodo zbrali čim več spominkov na to določeno zvezdnico ali skupino.

Večina zbirateljev bo nedvomno želela kupiti in pridobiti podpisane fotografije slavnih za svojo zbirko. Pridobiti fotografijo svoje najljubše slavne osebe z avtogramom je nedvomno glavni dosežek katere koli zbirateljske zbirke. Iskanje dejanske fotografije z legitimnim in dejanskim avtogramom zadevne slavne osebe prinese zbirki več življenja. To je posledica dejstva, da imate zdaj predmet, ki se ga je dejansko dotaknila in si ga ogledala slavna osebnost, katere zbirka je vaša.

Zbiratelj lahko ubere veliko metod in poti, da kupi fotografijo zvezdnika z avtogramom. Za začetek lahko zbiratelj obišče spletno mesto slavne osebe, za katero upa, da bo dobil fotografijo z avtogramom. Na splošno lahko ugotovijo, kdaj in kje bodo potekale dražbe spominkov, ki se nanašajo na njihovo določeno slavno osebnost, tako da obiščejo njihovo spletno stran.

Pravzaprav številna spletna mesta, ki temeljijo na slavnih, dejansko mesečno izvajajo dražbe, na katerih bodo na dražbi prodali določeno število fotografij slavnih z avtogrami posameznika, ki ga spletno mesto promovira. Te fotografije z avtogramom običajno potrdi slavna oseba in so dokazano pristne. Vsaki fotografiji bo priloženo potrdilo o pristnosti skupaj z jamstvom, da si je zadevna slavna oseba sama podpisala avtogram.

Druga metoda, ki jo mnogi zbiratelji uporabljajo za pridobivanje fotografij slavnih z avtogrami, je obisk lokalnih ali drugih trgovin s spominki slavnih. Te trgovine so specializirane za spominke slavnih in običajno vsebujejo fotografije slavnih z avtogrami. Vzamejo si tudi čas, da se prepričajo, da so vse fotografije, ki jih prodajajo, stoodstotno verodostojne, in jih preizkusijo glede pristnosti.

Vendar pa boste včasih naleteli na pokvarjene lastnike, ki trdijo, da je fotografija zvezdnika z avtogramom v njihovi trgovini pristna, čeprav v resnici ni. Naredite domačo nalogo in raziščite katero koli lokacijo, kjer razmišljate o nakupu fotografije zvezdnika z avtogramom. Obrnite se na Better Business Bureau in se prepričajte, da imajo dober ugled. Zastavite jim tudi vprašanja, da vidite, kakšen postopek so izvedli, da bi se prepričali, da je zadevni predmet pristen. Če so uporabili storitev preverjanja pristnosti, ne pozabite raziskati in preveriti tudi njih, da se prepričate, da dobite, kar iščete.

Zadnja metoda pri nakupu fotografij slavnih z avtogrami je, da poiščete zasebne prodajalce, ki se ločujejo od kosov v svojih zbirkah. Te prodajalce je običajno mogoče najti na internetu in na spletnih mestih slavnih. Vendar, kot pri vsaki metodi, ki jo lahko uporabite za nakup fotografij slavnih z avtogrami, preverite pristnost izdelka, preden se odločite za nakup.